Jutut

Mansikoita ja vihanneksia Inkoosta

Marjatila Lill-Breds sai uudet omistajat kolme vuotta sitten. Mansikat, vihannekset, leipomo-kahvila ja kaksi pikkulasta pitävät Gustav ja Jenny Hildénin vauhdissa.

Kukkia perinteiseltä puutarhalta

Vesterby Handelsträdgård on perustettu 1898 ja lienee vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut kauppapuutarhamme. Björn Liljegren ja Elisabeth Sevon ostivat puutarhan 1997 ja pitävät aikuisiällä tehtyä ammatinvaihtoa onnistuneena.

Nenosen mansikkatilan juhlavuosi

Nenosen mansikkatilalla Suonenjoella valmistaudutaan kesän kiireisiin positiivisin mielin. Jotta avomaan tuotantoon keskittynyt tila palvelee asiakkaitaan mahdollisimman hyvin, ensimmäiset marjat poimitaan kasvihuoneesta juhannukseksi. Tilamyymälässä on tarjolla myös omat jatkojalosteet. 

Perusaineita kasvinsuojeluun

Kasvinsuojeluun ja tuhoojien torjuntaan on kokeiltu ihmiskunnan viljelyhistorian saatossa jos jonkinlaisia konsteja. Osa näistä konsteista on hyväksytty myös virallisesti kasvinsuojeluun ja kirjattu Euroopan unionin tehoainetietokantaan. 

KukkaHelmi keskittyy kesäkukkiin

Paljon on ehtinyt mahtua 72-vuotiaan KukkaHelmen historiaan. Vaikka puitteet ovat vanhat, toiminnassa ollaan nykyajassa. 

Puutarhakaupan koronakevät

Yskiminen, välimatka, maksaminen – koronaviruksen leviämistä pyritään estämään puutarhamyymälöissä, koska vuoden tärkein aika on alkamassa. 

Kaikki keinot käyttöön kukkakaupoissa

Koronavirus on samaan aikaan sekä supistanut että terävöittänyt kukkakauppojen toimintaa.  

Etkö aina ymmärrä työkaveria?

Suuret ikäpolvet, pullamössösukupolvi, milleniaalit – kenestä puhutaan milloinkin ja ennen kaikkea: mitä eri sukupolvista kannattaa tietää, että työyhteisöä rikastuttavat eri ikäiset ihmiset ymmärtäisivät toisiaan?

Herkullisia makuja erikoissipuleista

Sipulien suuressa suvussa on runsaasti herkullista syötävää. Erikoissipuleita viljellään sekä kasvihuoneissa että avomaalla.

Viherkasvit kiinnostavat

Kuluttajat seuraavat ahkerasti sosiaalista mediaa ja matkustavat, minkä vuoksi viherkasvituottajien ja viherkasvikauppaa tekevien pitää pysyä ajan hermolla. Kiinnostavien lajien lisäksi myös pakkaustapoja mietitään yhä enemmän. 

Mansikan mikrotaimia Kaarinasta

Tiina Nyman siirrosti ensimmäiset mansikan mikrotaimet viime syksynä Taimiemo Oy:n laboratoriossa. Toimitukset varmennettuja mansikantaimia tuottaville taimistoille alkavat Kaarinassa sijaitsevasta laboratoriosta maaliskuun alussa.  

Luomulla satotasojen nosto ja vahva brändi voivat lisätä kysyntää

Kasvihuoneessa tuotettujen luomuvihannesten kysynnän ­kasvua hidastaa erityisesti kalliiksi koettu hinta. Ratkaisuna voisi olla viljelyn tehokkuuden lisääminen, kuluttajahintojen aleneminen sekä vahvempi markkinointi ja brändäys.  

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.