Ajankohtaista

Lue tästä syyskuun lopun Puutarha&kauppa ja P&k Floristi veloituksetta!

Tutustu Puutarha&kauppa-lehden moninaisuuteen lukemalla syyskuun lopun P&k, joka tarjoaa lukemista sekä juuri puutarhaopintonsa aloittaneille että alan konkareille. Mukana myös P&k Floristi, kukkakaupan oma ammattilehti.

Lue tästä mitä Lepaalla nähtiin ja puhuttiin!

Puutarha&kauppa-lehden toimittajat kiertävät Lepaan näyttelyssä, ja poimivat lehteen kuulumisia kävijöiltä ja näytteilleasettajilta. Klikkaa kantta ja lue uusin Puutarha&kauppa-lehti veloituksetta!

Humalaa Pohjanmaan lakeuksilta

Satoja vuosia sitten jokaisella suomalaisella pihalla kasvoi komeita humalasalkoja, mutta tuotanto hiipui kokonaan 200 vuotta sitten. Nyt kotimaista humalaa viljellään jälleen pienessä mittakaavassa. Ilmajoella sijaitseva Hopyard näyttää uutta suuntaa.

Aholammen tila keskittyy avomaan marjoihin

Vadelmaa ja mansikkaa avomaalla viljelevät Saara ja Tommi Tuominen haluavat tarjota asiakkailleen avomaalla viljeltyjä aromikkaita marjoja. Asiakkaiden kiitokset ja hyvä palaute kannustavat heitä siihen.

Puutarhakauppiaana ensimmäistä kesää

Viherrakentaja Leena Hovi on tänä keväänä tutustunut viherrakennuskohteiden sijaan puutarhakaupan yrittäjän arkeen.

Chelsea näyttää suuntaa

Puutarhatapahtumien kestosuosikki näyttää mallia: Chelsea Flower Show’ssa käy miljoona vierasta.

Puutarhan kuva -kilpailu

Hei sinä kirjoittaja tai piirtäjä!

Kasvit palasivat Backaksen Kartanolle

Garden Workshop haluaa Vantaalle Backaksen Kartanon alueelle yhteisöllisen kohtaamispaikan puutarha-asioista kiinnostuneille.

Porkkananviljelijän huhtikuu

Vuoden vihannes 2023 on porkkana, jonka tuotantokautta ­seurataan lehdessämme keväästä loppuvuoteen. Viljelyn vaiheista Vanha-Rauhamäen luomutilalla Kuhmoisissa kertoo tilan yrittäjäpari Emma Kaakko ja Sampsa Peltola.

Millä mielellä uuteen marjakauteen?

Jotta mansikanviljelijä ottaisi mahdollisimman vähän osumaa vaikeista ajoista, kannattaa harkita tarkkaan, mihin tänä vuonna ryhtyy. Oikeilla valinnoilla viljely jatkuu hankalista ajoista huolimatta kannattavana.

Viherringin terästetyt suuntaviivat

Strategia voi kuulostaa paperinmakuiselta suunnitelmalta, mutta mitä vielä. Viherrinki Oy:ssä kirjattiin vain ylös, mitä ja miten asioita halutaan tehdä. Kaikkien työ helpottui ja työn imu parani.

Viherkasveja kaikille

Viherkasviharrastuksesta tulee koko ajan helpompaa ja hauskempaa. Kekseliäät kasvi- ja ruukkuyhdistelmät, kiinnostavat kasviuutuudet ja helppousasteikolla merkityt sarjat houkuttivat ostamaan IPM-messuilla. Pienellä laitolla tutuistakin kasveista saa houkuttavia bulkin sijaan.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.