Jutut

Chelsea näyttää suuntaa

Puutarhatapahtumien kestosuosikki näyttää mallia: Chelsea Flower Show’ssa käy miljoona vierasta.

Kasvit palasivat Backaksen Kartanolle

Garden Workshop haluaa Vantaalle Backaksen Kartanon alueelle yhteisöllisen kohtaamispaikan puutarha-asioista kiinnostuneille.

Porkkananviljelijän huhtikuu

Vuoden vihannes 2023 on porkkana, jonka tuotantokautta ­seurataan lehdessämme keväästä loppuvuoteen. Viljelyn vaiheista Vanha-Rauhamäen luomutilalla Kuhmoisissa kertoo tilan yrittäjäpari Emma Kaakko ja Sampsa Peltola.

Millä mielellä uuteen marjakauteen?

Jotta mansikanviljelijä ottaisi mahdollisimman vähän osumaa vaikeista ajoista, kannattaa harkita tarkkaan, mihin tänä vuonna ryhtyy. Oikeilla valinnoilla viljely jatkuu hankalista ajoista huolimatta kannattavana.

Viherkasveja kaikille

Viherkasviharrastuksesta tulee koko ajan helpompaa ja hauskempaa. Kekseliäät kasvi- ja ruukkuyhdistelmät, kiinnostavat kasviuutuudet ja helppousasteikolla merkityt sarjat houkuttivat ostamaan IPM-messuilla. Pienellä laitolla tutuistakin kasveista saa houkuttavia bulkin sijaan.

Kesätyöntekijöitä houkutellaan nyt yrityksen hyvällä imagolla

Puutarhoilla ja myymälöissä haastatellaan näinä viikkoina tulevan kevään ja kesän työntekijöitä. Lyhyessäkin työsuhteessa saattaa nuorella olla toive lomapäivistä. Myös yrityksen maineella on merkitystä kesätyöpaikkaa hakiessa.

Mansikantaimia riittää istutuksiin

Mansikantaimien kysyntä on aavistuksen viime vuotta hiljaisempaa. Taimihintojen nousu on ollut maltillista, mutta rahtikustannukset ovat kallistuneet merkittävästi.

Asiakkaan kuuntelua värien keskellä

Taas on käyty läpi viime vuoden koeostajien kokemukset ja valittu niistä yksi, jossa kaikki meni nappiin. P&k Floristin Vuoden elämys -palkinnon saa tamperelaisen Kukkayksiö -liikkeen yrittäjä Sofia Palmroth.

Käyttöturvallisuustiedotteet ja kemikaaliluettelo näkyville

Työnantaja, tiesitkö että työpaikalla käytettävistä ammattikäyttöön tarkoitetuista vaarallisista kemikaaleista, mukaan lukien kasvinsuojeluaineet, on tehtävä luettelo asianmukaisin tiedoin? Työsuojelulainsäädäntö edellyttää, että työnantajan on tunnistettava työssä käytettäviin kemikaaleihin liittyvät vaarat, arvioitava niistä aiheutuvat riskit ja toteutettava tarvittavat toimenpiteet riskien hallitsemiseksi.

Kuusi kilometriä havuköynnöstä ja valtavasti joulukuusia

Havuntuoksua koko vuoden – Heikki Puputti ja Kylli Hirv viihtyvät joulupuiden, havutuotteiden ja kuusiaitojen parissa varhaisesta keväästä jouluun. Kuuset ja köynnökset kulkevat Eurasta joka puolelle Suomea tuomaan talvi- ja joulutunnelmaa.

Floristimestari on kukkakaupan kasvot

Kukkakauppa itäsuomalaisessa pikkukaupungissa on kohdannut monia haasteita, mutta floristimestari Anna Utti tahtoo pitää sen ilmeen iloisena.

Näin syntyy tähtituote

Puutarhatuote Hännisellä on viljelty joulutähtiä melkein koko sen 40-vuotisen historian ajan. Hännisen tähdistä on muodostunut ­haluttu paikallinen tuote. Mistä joulutähtien tunnettu laatu syntyy?

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.