Jutut

Intohimoinen kompostoija

Toiminimi Mats Träd & Gårdin takana on puutarhuri Mats Nyman. Hän kasvattaa luonnonmukaisin menetelmin kasviksia Raaseporissa reilun puolen hehtaarin tilalla.

Lue Puutarha&kauppa klikkaamalla!

Nyt voit lukea syyskuun alun Puutarha&kauppa-lehden sähköisenä veloituksetta. Pensasmustikan viljelykatsaus, Lepaan näyttelyn tarjonta ja kuulumiset sekä parikymmentä muuta juttua odottavat silmiäsi!

Vahvasti paikallinen Iitin Imarre

Ilman mitään sidoksia Iittiin Anu Korhonen ja Jussi Kunttu ovat rakentaneet elämänsä sinne. Tällä hetkellä heillä on kukkakauppa ja pieni puutarhapuoti, mutta niiden ei tarvitse määritellä tulevaa.

Hyvinvoinnilla jaksamiseen

Useassa puutarha-alan yrityksessä on käsillä vuoden kiireisin aika. Tuotannosta ja työntekijöistä huolehtimisen ohella on tärkeää, että yrittäjä huolehtii myös omasta jaksamisestaan. Yrittäjän hyvinvointi heijastuu sekä asiakkaisiin, työntekijöihin että perheeseen ja muihin läheisiin.  

Vuoden laatutuottaja viljelee myös papuja

Christer Lillandt on viljellyt tomaatteja kasvihuoneessa koko elämänsä – ensin isänsä apuna ja sitten omassa yrityksessään. Nyt tomaattien rinnalla kasvatetaan salkopapuja.

Reilua, joustavaa ja iloista puutarhatyötä

Hyvin toimivaan työyhteisöön vaikuttavat lukuisat tekijät. Osa niistä liittyy itse työn tekemiseen mutta yhtä lailla työpaikan ilmapiiri, vapaa-ajan viettomahdollisuudet ja pienet palkitsemiset ovat tärkeitä työntekijöiden työssä viihtymiseen.

Luonnollista, helppoa, muttei keltaista

Perennoista löytää ratkaisuja moneen pihapulmaan: kuiva paikka tulee kasvitettua, mökkipiha kukitettua, metsäpuutarha monipuolistettua ja keräilyinto tyydytettyä. Selviä trendejä ei juuri ole, mutta puhe perhosista ja pörriäisistä on purrut, joten luonnonkasvit ja mesikasvit kiinnostavat.

Kotimaisen marjan aromi maistuu jatkojalosteissa

Marjajaloste Meritalo Oy on vuosikymmenten ajan luottanut kotimaisten marjojen makuun ja laatuun. Monipuolisen jatkojalosteiden valikoiman uusin tuote on aito omenasiideri, mutta mansikkahillo on edelleen suosituin tuote.

Kukkia koko kaudelle Skogbergiltä

Ihan kaikki eivät tiedäkään sipoolaisesta Skogbergin kukka-tarhasta, sillä yritystä ei löydä somesta, eikä sillä ole edes kotisivuja. Mutta niin vain puutarha­myy vajaat parisataatuhatta ruukkua ja amppelia kukkia maaliskuulta joulukuulle.

Suomen vanhin puutarhayhdistys 140 vuotta

Aura Trädgårdsvänner ry toimii nimensä mukaan Auran rannoilla, jossa se perustettiin 1882. Yhdistyksen perustamisen tarkoituksena oli auttaa sen ajan puutarhayrittäjiä saamaan ulkomailta tarvitsemiaan tarvikkeita, kuten lannoitteita, kukkasipuleita, siemeniä ja muuta välttämätöntä materiaalia tuotantonsa ylläpitämiseen.

Elämäntapa-ammatti vaatii vikkeliä sormia ja vastapainoa työlle

Viherpajassa kauppa käy, vaikka Harri Sokala sanoo markkinointibudjetin olevan 0 euroa.

Proteiinia kasvihuoneesta

Luonnonvarakeskuksen kasvihuoneissa Piikkiössä kokeillaan nyt myös valkuaiskasvien viljelyä. Laajan hankkeen ensimmäiset tulokset rohkaisevat jatkamaan.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.