Jutut

Tulppaanimerta näkyvissä Kiinassa

Kiinasta on tullut koronapandemian jälkimainingeissa vaivihkaa varsinainen tulppaanimaa. Perinteisille kukkakaupoille ja puutarhamyymälöille ei ole kuitenkaan sijaa, vaan suurin osa ostoksista tehdään verkossa. Licai Garden Co LTD:ssa toimivan Gary Leen puheenvuoro alkukevään Tulip Trade Event 2024 -tapahtumassa Hollannissa tarjosi mielenkiintoisen näkökulman Kiinan tulppaanimarkkinoihin.

Bataatti mahdollinen uusi viljelykasvi Suomessa

Helsingin yliopistossa on kokeiltu viime kesänä bataatin kasvatusta avomaalla, ja tulokset ovat rohkaisevia. Kokeita jatketaan tänä vuonna.

Käytännöllinen maailmanparantaja

Agronomi Erkki Pöytäniemi oli nuorena maailmanparantaja ja aktivisti. Elämänkokemuksen karttuessa aktivismi on saanut jäädä, mutta maailmanparantaja hän on yhä.

Mikä luomun valvontamaksuissa maksaa?

Miten on -palstalla kysymme puutarha-alaa koskettavia ajankohtaisia kysymyksiä. Tällä kertaa kysyimme luomutarkastusmaksujen korotusten syistä.

La Ferme de Sainte Marthe – Luomusiementuotantoa Ranskassa

Vihannesten siemenkantojen ehtyminen viime vuosikymmeninä on huolestuttava kehitys. Myös ilmastonmuutos vaikuttaa jo nyt kasvisten menestymiseen. Laaja lajikkeisto kiinnostaa harrastajia, mutta sen merkitys on korostunut myös ammattilaisilla huoltovarmuudenkin näkökulmasta.

Vihannesmarkkinoilla haasteita ja valonpilkahduksia

Kauppapuutarhaliiton vihannes- ja ruukkuvihannesjaoston perinteisiä Talvipäiviä vietettiin Turun suunnalla tammi–helmikuun vaihteessa kokoustaen ja verkostoituen. Toisena päivänä retkeiltiin kasvihuonealan kohteissa. Keskusteluissa nousivat esille erityisesti kuluttajien ostoskäyttäytyminen sekä energia-asiat.

Basilika bailaa koko vuoden 2024

Upean aromikas ja monikäyttöinen basilika kantaa tänä vuonna oikeutetusti Vuoden HeVi -tunnustusta. Vuonna 2022 basilikaa viljeltiin yli seitsemän miljoonaa ruukkua kasvihuoneviljelmillä ympäri Suomen. Kasvihuoneiden tuotantovolyymissa se on noussut ruukkuyrttien kärkikahinoihin ollen tillin ohella viljellyimpiä ruukkuyrttejämme.

52 000 joulukoria käsityönä

Pirilän Kukkatalossa on tehty joulu- ja muidenkin sesonkien istutuksia koko yrityksen olemassaolon ajan. Jouluun valmistuu yli 50 mallia, mutta perinteiset pitävät pintansa.

Mansen Ekotarhuri – kestäviä periaatteita viheralalle

KESY-menetelmien – kestävä ympäristörakentaminen – käytön viheralueilla soisi olevan jo valtavirtaa, mutta näin se ei useinkaan ole. Kahden alanvaihtajan perustama Mansen Ekotarhuri  pyrkii noudattamaan kestäviä ratkaisuja kaikessa toiminnassaan. Se ei ole aina helppoa; niin totutut tavat, asiakkaiden vaatimukset kuin ratkaisujen hinta ja saatavuuskin pakottavat pohtimaan periaatteiden pitävyyttä.

Nykyinen Puutarhaliitto ehdotetaan lakkautettavaksi

Lähes satavuotiaan Puutarhaliiton tehtävät alan yhteisten asioiden ajajana ja tekijänä uhkaavat päättyä liiton edustajiston syyskokouksessa marraskuun lopussa. Syynä lopettamiseen ovat taloudelliset syyt, jotka ovat vaikeutuneet inflaation kiihtymisen ja tulovirtojen pienentymisen vuoksi.

Tarkastelussa porkkananviljely ja ilmastonmuutos

Äärisäät haastavat viljelijän sopeuttamaan tuotantotapoja vaihteleviin ilmasto-oloihin. Porkkanan kohdalla se voi tarkoittaa esimerkiksi maanpinnan muotoilua ja kylvöjen porrastamista.

Uutta tehokkuutta mansikanviljelyyn Kasvukarusellissa

Myllylammen marjatilalla Ilmajoella on aloitettu uusi aikakausi mansikanviljelyssä, sillä mansikantaimet tuottavat satoa kasvukarusellin kyydissä. Tämä menetelmä nopeuttaa sadon aloitusta ja tehostaa sekä energian että työvoiman käyttöä. Hortimill-kasvukaruselli sopii myös monen muun kasvin kuten muiden marjojen, sienien, yrttien ja salaattien kasvatukseen.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.