Jutut

Asiakkaan kuuntelua värien keskellä

Taas on käyty läpi viime vuoden koeostajien kokemukset ja valittu niistä yksi, jossa kaikki meni nappiin. P&k Floristin Vuoden elämys -palkinnon saa tamperelaisen Kukkayksiö -liikkeen yrittäjä Sofia Palmroth.

Käyttöturvallisuustiedotteet ja kemikaaliluettelo näkyville

Työnantaja, tiesitkö että työpaikalla käytettävistä ammattikäyttöön tarkoitetuista vaarallisista kemikaaleista, mukaan lukien kasvinsuojeluaineet, on tehtävä luettelo asianmukaisin tiedoin? Työsuojelulainsäädäntö edellyttää, että työnantajan on tunnistettava työssä käytettäviin kemikaaleihin liittyvät vaarat, arvioitava niistä aiheutuvat riskit ja toteutettava tarvittavat toimenpiteet riskien hallitsemiseksi.

Kuusi kilometriä havuköynnöstä ja valtavasti joulukuusia

Havuntuoksua koko vuoden – Heikki Puputti ja Kylli Hirv viihtyvät joulupuiden, havutuotteiden ja kuusiaitojen parissa varhaisesta keväästä jouluun. Kuuset ja köynnökset kulkevat Eurasta joka puolelle Suomea tuomaan talvi- ja joulutunnelmaa.

Floristimestari on kukkakaupan kasvot

Kukkakauppa itäsuomalaisessa pikkukaupungissa on kohdannut monia haasteita, mutta floristimestari Anna Utti tahtoo pitää sen ilmeen iloisena.

Näin syntyy tähtituote

Puutarhatuote Hännisellä on viljelty joulutähtiä melkein koko sen 40-vuotisen historian ajan. Hännisen tähdistä on muodostunut ­haluttu paikallinen tuote. Mistä joulutähtien tunnettu laatu syntyy?

Siemenet ovat elävää kulttuuriperintöämme

Vanhat viljelykasvit eivät kuulu vain menneisyyteen, vaan niiden kasvattaminen on nykyaikaista luonnon monimuotoisuudesta huolehtimista historiallisesti oikeassa ympäristössä, Suomessa. Samalla varmistetaan tulevaisuuden viljelylajikkeiden geeniperimän laajuus.

Intohimoinen kompostoija

Toiminimi Mats Träd & Gårdin takana on puutarhuri Mats Nyman. Hän kasvattaa luonnonmukaisin menetelmin kasviksia Raaseporissa reilun puolen hehtaarin tilalla.

Lue Puutarha&kauppa klikkaamalla!

Nyt voit lukea syyskuun alun Puutarha&kauppa-lehden sähköisenä veloituksetta. Pensasmustikan viljelykatsaus, Lepaan näyttelyn tarjonta ja kuulumiset sekä parikymmentä muuta juttua odottavat silmiäsi!

Vahvasti paikallinen Iitin Imarre

Ilman mitään sidoksia Iittiin Anu Korhonen ja Jussi Kunttu ovat rakentaneet elämänsä sinne. Tällä hetkellä heillä on kukkakauppa ja pieni puutarhapuoti, mutta niiden ei tarvitse määritellä tulevaa.

Hyvinvoinnilla jaksamiseen

Useassa puutarha-alan yrityksessä on käsillä vuoden kiireisin aika. Tuotannosta ja työntekijöistä huolehtimisen ohella on tärkeää, että yrittäjä huolehtii myös omasta jaksamisestaan. Yrittäjän hyvinvointi heijastuu sekä asiakkaisiin, työntekijöihin että perheeseen ja muihin läheisiin.  

Vuoden laatutuottaja viljelee myös papuja

Christer Lillandt on viljellyt tomaatteja kasvihuoneessa koko elämänsä – ensin isänsä apuna ja sitten omassa yrityksessään. Nyt tomaattien rinnalla kasvatetaan salkopapuja.

Reilua, joustavaa ja iloista puutarhatyötä

Hyvin toimivaan työyhteisöön vaikuttavat lukuisat tekijät. Osa niistä liittyy itse työn tekemiseen mutta yhtä lailla työpaikan ilmapiiri, vapaa-ajan viettomahdollisuudet ja pienet palkitsemiset ovat tärkeitä työntekijöiden työssä viihtymiseen.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.