Jutut

Tähkä hellin käsin huomiseen

Kukkakauppa Tähkä on kuulunut turkulaiseen katukuvaan vuosikymmenestä toiseen. Nyt perinnettä jatkaa kolmas kauppias Jutta Toivonen, jolle Tähkä on tuttu työpaikka nuoruudesta asti.

Lisää lahoa monesta hyvästä syystä

Yksi helpoimpia ja halvimpia konsteja lisätä luonnon monimuotoisuutta on jättää lahopuuta erilaisiin ympäristöihin. Viheralueet ovat tässä myös tärkeitä, sillä moni uhanalainen eliö elää juuri vanhoissa lehtipuissa. Lahopuu tuo myös uusia ulottuvuuksia puistojen elävöittämiseen.

Peltoa pintaa syvemmältä

Tiedätkö, miten peltosi voi? Miksi vesi seisoo jossain? Miksi ei kasvusto kukoista? Jo pelkkä lapiolla kuopaisu kertoo osaavalle tulkitsijalle paljon. Kuinka paljon tarvitaan voimaa? Millainen on mururakenne? Missä ovat juuret? Näkyykö matoja? Ongelmien korjaamiseksi onkin sitten usein tehtävä paljon ja pitkään töitä.

Vaihtoehtoja marjoilla

Sähköinen e-Lepaa tarjosi kaikenlaista uutta marjanviljelijöille lajikkeista koneisiin ja neuvotaan.

Mansikoita ja vihanneksia Inkoosta

Marjatila Lill-Breds sai uudet omistajat kolme vuotta sitten. Mansikat, vihannekset, leipomo-kahvila ja kaksi pikkulasta pitävät Gustav ja Jenny Hildénin vauhdissa.

Kukkia perinteiseltä puutarhalta

Vesterby Handelsträdgård on perustettu 1898 ja lienee vanhin yhtäjaksoisesti toiminnassa ollut kauppapuutarhamme. Björn Liljegren ja Elisabeth Sevon ostivat puutarhan 1997 ja pitävät aikuisiällä tehtyä ammatinvaihtoa onnistuneena.

Nenosen mansikkatilan juhlavuosi

Nenosen mansikkatilalla Suonenjoella valmistaudutaan kesän kiireisiin positiivisin mielin. Jotta avomaan tuotantoon keskittynyt tila palvelee asiakkaitaan mahdollisimman hyvin, ensimmäiset marjat poimitaan kasvihuoneesta juhannukseksi. Tilamyymälässä on tarjolla myös omat jatkojalosteet. 

Perusaineita kasvinsuojeluun

Kasvinsuojeluun ja tuhoojien torjuntaan on kokeiltu ihmiskunnan viljelyhistorian saatossa jos jonkinlaisia konsteja. Osa näistä konsteista on hyväksytty myös virallisesti kasvinsuojeluun ja kirjattu Euroopan unionin tehoainetietokantaan. 

KukkaHelmi keskittyy kesäkukkiin

Paljon on ehtinyt mahtua 72-vuotiaan KukkaHelmen historiaan. Vaikka puitteet ovat vanhat, toiminnassa ollaan nykyajassa. 

Puutarhakaupan koronakevät

Yskiminen, välimatka, maksaminen – koronaviruksen leviämistä pyritään estämään puutarhamyymälöissä, koska vuoden tärkein aika on alkamassa. 

Kaikki keinot käyttöön kukkakaupoissa

Koronavirus on samaan aikaan sekä supistanut että terävöittänyt kukkakauppojen toimintaa.  

Etkö aina ymmärrä työkaveria?

Suuret ikäpolvet, pullamössösukupolvi, milleniaalit – kenestä puhutaan milloinkin ja ennen kaikkea: mitä eri sukupolvista kannattaa tietää, että työyhteisöä rikastuttavat eri ikäiset ihmiset ymmärtäisivät toisiaan?

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.