Jutut

Ainoa Wineryn viinit yltäneet kansainväliseen kuuluisuuteen

David Cohenin ja Paola Guerrero de Cohenin valmistamat viinit ovat saaneet lukuisia kansainvälisesti arvostettuja palkintoja. Valmistajat ovat ylpeitä tuotteistaan ja kiittävät niiden aromeista suomalaisia ainutlaatuisia raaka-aineita.  

Ympäristöpsykologi tietää, missä ihminen viihtyy ja elpyy

Kirsi Salonen on tutkinut luontokokemusten­ hyvinvointivaikutuksia. Tietoa voidaan hyödyntää myös vihersuunnittelussa.

Värikästä asiakaspalvelua Verso-kukkakaupassa

Rikastuttavaa, rentoa ja kukkaisaa, kuvailee Kukkakauppa Verson henkilökunta kaupankäyntiä yhdellä Helsingin maahanmuuttajavaltaisimmista asuinalueista.

Luomuviljely on erikoistumista

Halu viljellä sukutilan peltoja entistä ekologisemmin sai Saara ja Tero Kukkosen siirtymään luomuviljelyyn. Siirtymävaiheen kasvina myytävistä parsasta ja mansikasta korjataan satoa ensimmäistä vuotta.

Kasvihuonekurkulla hyvä alkuvuosi

Kurkun alkuvuosi on ollut tasainen, vaikka tuotantomäärät ovat korkeat. Viljelijöille paineita tuovat monien tuotantopanosten kohonneet hinnat.

Suomen ainutlaatuiset humalat

Luonnonvarakeskus alkoi viitisen vuotta sitten kerätä yleisöltä talteen suomalaisia humalakantoja. Nyt on edetty niin pitkälle, että parhaimmat kannat ovat tallessa puhdistettuina, viljelykokeita on meneillään ja pienpanimot odottavat kotimaista satoa vierteisiinsä.

Puutarha, puisto, luonto – lisää hyvinvointia

Luonnossa liikkuminen on todettu monin tavoin hyödylliseksi. Kestävä kaupunki -ohjelmassa on aloitettu useita monialaisia, vihreään liittyviä hankkeita, ja kokemukset ovat olleet hyviä.

Norjassa kasvatetaan kimalaisia omiksi tarpeiksi

Pölytykseen kasvihuoneissa ja avomaalla ­käytettävien kontukimalaisten kasvatus on kansainvälistä kauppaa. Norjassa pölytystöihin kasvatetaan kuitenkin poikkeuksellisesti kotoperäistä kimalaiskantaa.

Ota tilapäinen opastusmerkki oikein käyttöön

Viime vuoden kesäkuussa voimaan tulleeseen tieliikennelakiin sisältyy uusi liikennemerkki, tilapäinen opastusmerkki, jolla voidaan viitoittaa esimerkiksi kausiluonteista myyntitoimintaa. Sen käyttämiseksi pitää hakea maksullinen lupa, joka on voimassa yleensä neljä kuukautta. 

Puutarha Sundström pidentää lähituotannolla sesonkeja

Vuodesta 2014 Virpi Vuoristo on kehittänyt Karkkilassa toimivaa Puutarha Sundströmiä. Lähituotanto on tärkeä myyntivaltti.  

Marjatuotteita ja tunnelmaa

Hakolan Marjatilalla Janakkalassa asiakkailla on varaa valita luomumarjoista ja jalosteista mielensä mukaiset. Sen ohella voi nauttia kahvilan tuotteista ja sydämellisestä tunnelmasta.  

Kukkatilauksia uusista kanavista

Koeostaja halusi kokeilla tuttuja sovelluksia uuteen tarkoitukseen, kukkien tilaamiseen. Mielessä oli värikäs kukkakimppu uuden vuoden­ kunniaksi ja talvisen sään piristykseksi. Ostokset sujuivat näppärästi ja nopeasti niin ruuan tilaussovelluksissa kuin Instagram-kaupassakin.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.