Ajankohtaista

Puutarhan iloiset kasvot

Lahtelaiselle Kaijansinkon Puutarhalle on hakeutunut töihin hyvien tyyppien joukkue. Kukkien myynti ja asiakaspalvelu ovat innostavaa vastapainoa päivätyölle ja opiskelulle.

Kaarlo Kanin työkaverit

Pompi Paattisille, niin tapaat iloisen joukon ruukkuvihannesten ­ammattilaisia Oksasen Puutarhalla.

Parasta ovat työkaverit

Työpaikkakilpailuumme tuli runsaasti­ ­ilmoituksia Huiskulasta, niin pääpaikasta ­Turusta kuin muistakin toimipisteistä. Näin Turun huiskulalaiset kertovat työpaikastaan.

Villiyrttejä kesyttämään

Pian luonto taas pursuaa keväisiä villivihanneksia, joita hortaharrastajat rientävät vesi kielellä keräämään. Villiyrttibuumin kasvaessa samoille kasveille voisi jo olla kysyntää viljeltyinäkin. Mitä villikasveja kannattaisi ensimmäiseksi kesyttää?

Huomenna kaikki on toisin

Nyt, muutama vuosikymmen myöhemmin, Lauri Reuter on tutkija ja innostuu vieläkin kasveista. Hän opiskeli kasvibiotekniikkaa ja väitteli siitä, miten kasvien soluviljelmiä voitaisiin käyttää vaikkapa lääkkeiden tuottamiseen.

Ihmeaine BIOHIILI

Biohiili on tulossa vauhdilla moneen käyttöön yhteiskunnassa. Sen huokoisen ja pysyvän rakenteen varaan on laskettu isoja asioita, kuten ilmastonmuutoksen torjunta, maan viljavuus ja vesistöjen suojelu.

P&k Floristin Vuoden elämys 2016: Kukkakauppa Madonna

Tanja Styf Kukkakauppa Madonnasta. Vuoden elämyksen 2016…

Koeostaja: Tulppaaneja Tampereelta

Asiakaspalvelutöissä ennen eläkepäiviään työskennellyt ja työpaikallaankin mystery shopping -laadunvalvontaan tottunut koeostaja kävi Länsi-Tampereella ostamassa tulppaanikimpun kahvipöytäänsä.

Kilpailukykyä vuoteen 2017

Olkoon kuluva vuosi puutarha- ja maatalousyrittäjille kilpailukykyinen. Uudet työehtosopimukset tälle vuodelle on solmittu kyseisen sopimuksen mukaisina myös Maaseudun Työnantajaliiton sopimusaloilla.

Verkostoitumalla saa enemmän

Yrittäjä Merja Lohisalo laittoi kukkia ja vintagetuotteita myyvän yrityksensä konseptin uusiksi. Florencian tuote on viikonloppukimppu, jota on myynnissä yhteistyökumppaneillakin.

Puutarha-alan paras työpaikka on löytynyt!

Puutarha&kauppa pyysi 20-vuotisjuhlan kunniaksi puutarha-alan väkeä ehdottamaan ja perustelemaan heidän mielestään parasta alan työpaikkaa. Voittaja on Kaijansinkon Puutarha Lahdesta!

Paketteihin ostetaan marjaisia makuja

Glögit, hillot ja mehut ovat suosittuja lahjoja tai oman juhlapöydän antimia. Kotimaisia lähellä valmistettuja herkkuja arvostetaan ja ostetaan. 

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.