Ajankohtaista

Kastelua kaikin voimin

Kuuma ja kuiva toukokuu ja sateettomana alkanut kesäkuu on haastanut avomaaviljelyä niin kastelun kuin kasvinsuojelunkin osalta. Kova tuuli ja hallayöt eivät ole tilannetta helpottaneet.

Miten on? Veli-Pekka Reskola

Näennäisviljelyssä pellot pidetään viljelyssä maataloustukien avulla, mutta viljelijä ei edes tavoittele hyvää korjattavaa satoa. Epäilläänkö Suomessa harjoitettavan näennäisviljelyä?

Esittelyssä kotimainen marjatunneli

Sauvolaisen Jarvenkyla Oy:n viljelijätilaisuudessa toukokuun 8. päivänä 2018 nähtiin uutuutena kotimaassa valmistettu kasvutunneliratkaisu.  

Ruukkukasvien viljely melko vakaata

Kotimaisten kukkivien ruukkukasvien viljely on vakiintunut noin kymmeneen miljoonaan ruukkuun. Kukista puolet viljellään Varsinais-Suomessa.

Linnut viljelijän apureina

Riesaa myyristä, harmia etanoista, kiusaa kirvoista, liikaa räkättirastaita, kamalasti hyttysiä ja paarmoja? Ratkaisu voi löytyä pönttöjen ripustamisesta. Linnut ja lepakot hoitavat eliötasapainon kuntoon kestävästi.

Kesäkukkia lautaselle – Mitä kesäkukkia voi syödä?

Mitä myyjän pitää tietää,­ ­kun ryhmäkasvitarhan asiakas­ ­ilmoittaa ostavansa kukkia kesäjuhliensa kakkukoristeiksi? Entä millä edellytyksillä kesäkukkaviljelijä voi ­myydä tuotteitaan syötävinä kukkina?

Nykypäivän torikauppaa

Asiakkaita, nykypäivänä siis koko kaupan ketjua, on kuunneltava herkällä korvalla. Tämä ei saa olla yksipuolista, vaan kaupan on myös osattava kuunnella viljelijää.

Sentin venytystä

Helsingin seurakunyhtymän taloudessa henkilöstömenot ja kiinteistöjen ylläpitokulut ovat merkittävimmät menoerät. Vapautuvien työpaikkojen täyttöä harkitaan henkilöstösäästöjen aikaansaamiseksi. Eräänä vaihtoehtona mietitään, voitaisiinko uusien työntekijöiden tarve korvata vapaaehtoistyöntekijöillä.

NIITTY – monimuotoisuuden kehto

Niitty on kaunis, vaihteleva, terveellinen, helppohoitoinen ja tukee luonnon monimuotoisuutta monella tapaa. Niityn voi säästää, kunnostaa tai tehdä alusta asti. Jopa savipellosta saa niityn vuosien mittaan.

Kukkavarpukka Vuoden elämys -kukkakauppa 2017

P&k Floristi palkitsi jälleen Vuoden elämys -kukkakaupan 2017. Mieleenpainuvin ostoselämys, joka syntyy hyvästä palvelusta, tarkoituksenmukaisesta tuotteesta sekä kauniista ostoympäristöstä koettiin kukkakauppa Kukkavarpukassa Ikaalisissa.

Kilpailemalla yhä paremmaksi unelma-ammatissa

Floristi Heli Haapatalolla on palo kehittyä kukkasitojana. Kilpailut ja koulutus tukevat tätä tavoitetta kukkakauppatyön lisäksi.

Puutarha kasvattaa hyvinvointia

Puutarhan hyvinvointia parantavat vaikutukset ovat moninaisia. Puutarha tuo mielihyvää, muuttaa fysiologista oloamme paremmaksi ja ravitsee. Puutarhan antimia kannattaa nauttia kaikilla aisteilla maksimaalisen hyvinvoinnin saamiseksi.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.