Jutut

Tallbackan uusi sukupolvi

Länsi-Uudellamaalla Raaseporin Bromarvissa Tallbackan Puutarhan tulevaisuus on nyt turvattu. Sukupolvenvaihdos on tehty ja asiakkaat saavat jatkossakin sitä, mitä he toivovat.

Viheralueiden ja johtamisen konkari

Aki Mäkirinta on tuttu kasvo Lepaan näytteilleasettajille ja kävijöille jo vuodesta 1991. Mutta mitä hän tekee näyttelyjen välillä?

Auringosta makua mansikoihin tänä vuonna

Suomalaiset makeat mansikat saivat kehuja ja julkisuutta sosiaalisessa mediassa kansainväliseltä lehdistöltä, jonka edustajia oli tullut seuraamaan presidenttien Trump ja Putin tapaamista Helsingissä 16. heinäkuuta. Aurinkoinen kesä onkin kasvattanut makeat mansikat. Myös marjalaatu on hyvä, sillä harmahomeesta ei ole nyt riesaa.

Kesä tuo kotimaiset leikot

Kotimainen leikkokukka kiinnostaa. Trendistä huolimatta viljelijälle syy on usein käytännönläheisempi: leikot sopivat viljelyrytmiin pidentämään kautta.

Kastelua kaikin voimin

Kuuma ja kuiva toukokuu ja sateettomana alkanut kesäkuu on haastanut avomaaviljelyä niin kastelun kuin kasvinsuojelunkin osalta. Kova tuuli ja hallayöt eivät ole tilannetta helpottaneet.

Miten on? Veli-Pekka Reskola

Näennäisviljelyssä pellot pidetään viljelyssä maataloustukien avulla, mutta viljelijä ei edes tavoittele hyvää korjattavaa satoa. Epäilläänkö Suomessa harjoitettavan näennäisviljelyä?

Esittelyssä kotimainen marjatunneli

Sauvolaisen Jarvenkyla Oy:n viljelijätilaisuudessa toukokuun 8. päivänä 2018 nähtiin uutuutena kotimaassa valmistettu kasvutunneliratkaisu.  

Ruukkukasvien viljely melko vakaata

Kotimaisten kukkivien ruukkukasvien viljely on vakiintunut noin kymmeneen miljoonaan ruukkuun. Kukista puolet viljellään Varsinais-Suomessa.

Linnut viljelijän apureina

Riesaa myyristä, harmia etanoista, kiusaa kirvoista, liikaa räkättirastaita, kamalasti hyttysiä ja paarmoja? Ratkaisu voi löytyä pönttöjen ripustamisesta. Linnut ja lepakot hoitavat eliötasapainon kuntoon kestävästi.

Kesäkukkia lautaselle – Mitä kesäkukkia voi syödä?

Mitä myyjän pitää tietää,­ ­kun ryhmäkasvitarhan asiakas­ ­ilmoittaa ostavansa kukkia kesäjuhliensa kakkukoristeiksi? Entä millä edellytyksillä kesäkukkaviljelijä voi ­myydä tuotteitaan syötävinä kukkina?

Nykypäivän torikauppaa

Asiakkaita, nykypäivänä siis koko kaupan ketjua, on kuunneltava herkällä korvalla. Tämä ei saa olla yksipuolista, vaan kaupan on myös osattava kuunnella viljelijää.

Sentin venytystä

Helsingin seurakunyhtymän taloudessa henkilöstömenot ja kiinteistöjen ylläpitokulut ovat merkittävimmät menoerät. Vapautuvien työpaikkojen täyttöä harkitaan henkilöstösäästöjen aikaansaamiseksi. Eräänä vaihtoehtona mietitään, voitaisiinko uusien työntekijöiden tarve korvata vapaaehtoistyöntekijöillä.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.