Jutut

Vihreää pintaa

Viheralan ammattilaisen yksi tehtävä on peittää paljas maa jollain paikkaan sopivalla tavalla. Joskus se voi olla kestävä hiekkatekonurmi, joskus samettinen ykkösluokan nurmikko tai sitten kukkiva ja elämää kuhiseva niitty.

Miten kompensoida hiilipäästöt?

Hiilidioksidipäästöjen hyvittäminen erilaisilla kompensaatiomenetelmillä on tullut ryminällä ilmastonmuutoksesta ­huolestuneiden kuluttajien ja yritysten tietoisuuteen tänä vuonna. Tarjontaa monenlaisista hiilihyvityksistä on jo paljon. Tässä kotimaisista vaihtoehdoista ainakin suuri osa, aakkosjärjestyksessä

P&k 19/2019 sähköiset lehdet

Jo päättyneen postilakon ja muiden Postin jakeluhäiriöiden vuoksi julkaisemme lehtemme numeron 19/2019 digiversion vapaasti luettavaksi kaikille. 

#minämyös

Aikoinaan Tom Murmann esitteli Hanna Heleniuksen hyväntahtoisesti ja pilke silmäkulmassa kollegoille ”Suomen kauneimpana kurkunviljelijänä”. Hanna vastasi siihen: ”Toivottavasti voit joskus esitellä minut Suomen parhaana kurkunviljelijänä”.

Tyrnijalosteiden suosio kasvaa

Heilukankaan Tyrnin tuotteet ovat monelle messu- ja markkinakävijälle tuttuja. Mäntyharjulaisen viljelmän tyrnisato myydään valtaosin jalosteina, joiden suosio on kasvanut vuosittain.  

Avoin amk tarjoaa koulutusta kaikille

Avoimet ammattikorkeakouluopinnot ovat kustannustehokas­ tapa kartuttaa osaamista ja hakea täsmätietoa omaan työhön. Yrityksille opiskelijaprojektit voivat antaa merkittävän lisän kehittämistyöhön.

Moninainen kotimainen leikkokukka

Lähiruoan vanavedessä myös leikkokukkien alkuperä on alkanut kiinnostaa. Kotimaisia leikkokukkia kyllä on, mutta paikallisuuden ja sesonkiluonteisuuden vuoksi näitä herkkuja ei kaikille riitä.  

Saarelman Puutarha – pelargoniharrastajan paratiisi

Saarelman Puutarhan Tommi ja Pia Långström haluavat kunnioittaa vuodesta 1953 lähtien toimineen sukupuutarhansa historiaa. Niinpä asiakas löytää idyllisen ja siistin paikan täynnä kukkia.

Puutarhaterapia rauhoittaa mieltä

Nokialla Pitkäniemen sairaalassa on hoidettu mielen sairauksista kärsiviä yli sata vuotta. 1800-luvun lopussa sopivaa sijaintipaikkaa valittaessa yksi kriteereistä oli luonnonkaunis alue, sillä luonnolla katsottiin olevan potilaisiin tervehdyttävä vaikutus. Tutkimus on todistanut näkemyksen todeksi, ja nykyään  puutarhaterapia on osa potilaiden hoitoa.

Kasvihuonevihannesten hiilijalanjälki puolittui

Suomalainen kasvihuonetuotanto etenee harppoen kohti entistäkin vähäpäästöisempiä tuotantotapoja. Muutokset hyvään suuntaan ovat viime vuosina olleet merkittäviä. Sankareina ovat luonnollisesti viljelijät itse, sillä yrityksissä kaikki kehitykseen vaikuttavat päätökset syntyvät.

Mads Pedersen hyppäsi tomaatista lääkekannabikseen

Tanskalainen kasvihuonetuotanto on saattanut löytää kultasuonen, josta riittää ammentamista. Lääkennabiksen viljely käynnistyi syksyllä 2018, ja jo vuoden kuluttua viennin arvo saattaa olla satoja miljoonia euroja. Viljely käynnistäminen Suomessa ei ole näköpiirissä. 

Mistä on menestyvä avomaaviljelmä tehty?

Mitkä tekijät ennustavat puutarhatilan taloudellista menestystä? Luken tutkijoiden selvityksessä kolmen kärkeen nousivat laskennallinen sadon arvo, tilan kehittämisaktiivisuus sekä myyntikanavien moninaisuus. 

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.