Jutut

Näkymätön puutarhatalous?

Hiljattain julkaistussa Reijo Karhisen maatalouden kannattavuusselvitysraportissa ei juuri puutarhatuotantoa mainita. Miksi puutarhatuotanto on niin näkymätön muuhun maataloussektoriin nähden? Onko kysymys siitä, että alalta puuttuvat isommat yritykset, jotka lobbaisivat alan etua? Vai muuten vain alan turha vaatimattomuus?

Kankea kausityölaki ei jousta

Reilun vuoden voimassa ollut kausityölaki ja siihen liittyvä ulkomaalaisten työntekijöiden palkkaaminen koetaan edelleen byrokraattiseksi ja viljelijää liiaksi työllistäväksi.  

Tomaattijäytäjäkoin torjuntaohjelma

Irene Vänninen ja Esa Palmujoki ovat kirjoittaneet Puutarha&kauppa-lehteen…

Kuhmoisten kasvava kukkakauppa

Suomen Kukkakauppiasliiton puheenjohtaja, floristi Taina Hinskala pitää kukkakauppaa parintuhannen asukkaan Kuhmoisissa. Kolmentoista yrittäjävuoden aikana yritys on kasvanut ja kehittynyt. Tammikuussa tilat kaksinkertaistuivat entisestä, kun liike muutti uuteen paikkaan pääkadun varrella.

Juurikkaat Vuoden vihanneksia

Tutut, pitkään viljelyssä olleet lajikkeet leimaavat juurikkaiden valikoimaa. Uutuuksia ja raidallisia vaihtoehtojakin on tarjolla viljelyyn.     

Kukka ja Sisustus Neilikka Vuoden 2018 elämys -kukkakauppa

Vuoden elämys -palkinto jaetaan kukkakaupalle, jossa P&k Floristin koeostaja on kokenut vuoden mieleenpainuvimman ostoelämyksen. Se koostuu hyvästä asiakaspalvelusta, tarkoituksenmukaisesta tuotteesta ja kauniista ostoympäristöstä. Viime vuonna 2018 nämä kaikki kriteerit täyttyivät erinomaisesti lahtelaisessa Kukka ja Sisustus Neilikassa.

Muovien monet mahdollisuudet

Keskustelu muoveista ja muovipakkauksista on vasta alussa. Tutkimusta ja elinkaarianalyysejä tarvitaan vielä paljon, jotta kokonaiskuva hahmottuu. Samaan aikaan tuotekehitystä uusien pakkausmateriaalien saamiseksi markkinoille tehdään jatkuvasti.

Tomaattijäytäjäkoin torjuntaohjelma

Irene Vänninen ja Esa Palmujoki ovat kirjoittaneet Puutarha&kauppa-lehteen 20/2018 artikkelin Torju tomaattijäytäjäkoi.

Kasvihuonevihannesten tuotekehitys kiihtyy

Kun ruokakaupan heviosastolle ilmestyy Närpiön Vihanneksen uutuus­tuote, sen takana on usein kolme vuotta kehitystyötä kuluttajien ja kaupan edustajien kanssa.

Mansikkaa aidosti

Suomalainen mansikka on arvokas brändi. Siksi ulkomaisia marjoja yritetään kääntää kotimaisiksi, vaikka kasvistuotteiden alkuperän ilmoittaminen on lakisääteistä. Suomalaisen mansikan onneksi kasvuympäristö jättää jälkensä.

Järviluonnon Kuopio on yhdeksäs kansallinen kaupunkipuisto

Suomi oli täyttänyt sata vuotta viisi päivää aikaisemmin, kun Kuopioon perustettiin kansallinen kaupunkipuisto. Suomen pinta-alaltaan suurin kaupunkipuisto on vettä ja saaristoa, historian kerroksia ja nykyajan kaupunkikulttuuria.

Pensasmustikkaa tuoreena ja jalosteena

Kesän pensasmustikkakausi Ollilan Marjatilalla Hämeenkoskella oli aikainen.­ Satomäärä oli kohtalainen ja tuoremarjat kävivät kaupaksi niin, että osa jalosteisiin tarkoitetuista marjoista päätyi tilamyyntiin.  

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.