Jutut

Kesäkukkia lautaselle – Mitä kesäkukkia voi syödä?

Mitä myyjän pitää tietää,­ ­kun ryhmäkasvitarhan asiakas­ ­ilmoittaa ostavansa kukkia kesäjuhliensa kakkukoristeiksi? Entä millä edellytyksillä kesäkukkaviljelijä voi ­myydä tuotteitaan syötävinä kukkina?

Nykypäivän torikauppaa

Asiakkaita, nykypäivänä siis koko kaupan ketjua, on kuunneltava herkällä korvalla. Tämä ei saa olla yksipuolista, vaan kaupan on myös osattava kuunnella viljelijää.

Sentin venytystä

Helsingin seurakunyhtymän taloudessa henkilöstömenot ja kiinteistöjen ylläpitokulut ovat merkittävimmät menoerät. Vapautuvien työpaikkojen täyttöä harkitaan henkilöstösäästöjen aikaansaamiseksi. Eräänä vaihtoehtona mietitään, voitaisiinko uusien työntekijöiden tarve korvata vapaaehtoistyöntekijöillä.

NIITTY – monimuotoisuuden kehto

Niitty on kaunis, vaihteleva, terveellinen, helppohoitoinen ja tukee luonnon monimuotoisuutta monella tapaa. Niityn voi säästää, kunnostaa tai tehdä alusta asti. Jopa savipellosta saa niityn vuosien mittaan.

Kilpailemalla yhä paremmaksi unelma-ammatissa

Floristi Heli Haapatalolla on palo kehittyä kukkasitojana. Kilpailut ja koulutus tukevat tätä tavoitetta kukkakauppatyön lisäksi.

Puutarha kasvattaa hyvinvointia

Puutarhan hyvinvointia parantavat vaikutukset ovat moninaisia. Puutarha tuo mielihyvää, muuttaa fysiologista oloamme paremmaksi ja ravitsee. Puutarhan antimia kannattaa nauttia kaikilla aisteilla maksimaalisen hyvinvoinnin saamiseksi.

Uutta bisnestä versoo

Versot ja miniversot ovat tulleet tänä vuonna tutuiksi aiempaa useammalle suomalaiselle, ­kun valikoimia on kasvatettu ja uusia toimijoita on tullut markkinoille.

Viljelyä Vilppulan vankilassa

Vilppulan Vankilan Puutarha on monipuolinen puutarha, jolta lähiseudun asiakkaat saavat niin kesäkukat, joulutähdet kuin vihanneksetkin. Vangit harjoittelevat puutarhatöissä tulevaa siviilielämäänsä varten.

Tule joulu vihreä

Tulevana jouluna vihreä ei jää enää lisukkeen rooliin!

Opettaja puiston ja metsän rajalta

Heikki Kiuru on valmistunut aikoinaan metsätalousinsinööriksi, mutta kiinnostus, arvostus ja rakkaus puihin ovat johdattaneet hänet opettajaksi, dendrologiksi ja luonnonsuojelijaksi.

Leikkokukkia kotimaasta löytyy yhä

Kahdessa vuosikymmenessä lähes hävinnyt leikkokukkaviljely osoittaa aavistuksen verran merkkejä ­palaamisesta.

Pohjoismaiden puutarhat ovat erilaisia

Viisi maata, viisi erilaista tarinaa. Vaikka Pohjoismaat ovat toistensa kaltaisia, ovat tiet kasvihuoneviljelyssä kulkeneet eri reiteille. Kussakin maassa hyödynnetään omia vahvuuksia.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.