Jutut

Näin myyt enemmän!

Vuoden paras sesonki on käsillä. Nyt on hyvä hetki puhua henkilökunnan kanssa tärkeimmästä työtehtävästä: myymisestä. Jutun luettuasi saat myyntiin takuuvarmasti vauhtia.

Vihervuosi päättyy, mutta asia pysyy

Jokaisen vuoden pitäisi olla Vihervuosi, totesi Sirpa Pietikäinen, Viherympäristöliiton hallituksen puheenjohtaja. Seuraavaksi tähdätään Euroopan laajuiseen Vihervuoteen 2020.

Omatarhuri antaa asiakkaiden osallistua vihertöihin

Taloyhtiöille talkoopalvelu, asiakas mukaan pihalle, ketjukaupan myyjille koulutusta – Omatarhuri haluaa innostaa pihan pariin. Kurpitsojen aikaa

Kurpitsamarkkinat ovat kuumimmillaan näin lokakuussa. Kun koko vuonna kurpitsoja ostetaan noin 0,7 miljoonaa kiloa, ajoittuu niistä syys–lokakuulle lähes puoli miljoonaa kiloa.

Komeita kukannäköisiä kukkia

Kesäkuun FlowerTrialseissa oli tarjolla kauniita kukkivia kasveja isoihin ruukkuihin ja maisemointiin. Useiden lajien kukkakoko kasvaa edelleen ja näyttävyyttä haetaan rohkeilla väreillä.

Aika

Tuntuuko, että aina sitä aikaa on liian vähän, vai onko joskus aika todella pitkä? Miten se voikin niin venyä, vaikka kaiken järjen mukaan joka vuorokaudessa on suurin piirtein sama määrä tunteja?

Kasvihuone ei hätkähdä ilmastonmuutosta

Yhä kasvavan ihmiskunnan ruokahuolto ei ole yksinkertainen juttu. Ilmastonmuutoksen odotetaan muovaavan voimakkaasti viljelymahdollisuuksia. Kasvi- ja kasvuhuoneviljelylle povataan hyviä näkymiä. 

Rahkasammal parantaa kasvualustojen ominaisuuksia

Rahkasammal on ekologinen ja uusiutuva luonnonvara, jolla on monia hyviä viljelyominaisuuksia. Rahkasammalkasvualustat ovat toimineet ammattiviljelykokeissa jopa paremmin kuin turve- ja kivivillakasvualustat.

Tartu trendiin

Syötävien kukkien trendi on näkynyt sosiaalisessa mediassa jo jonkin aikaa, mutta tänä keväänä kukat valtasivat ruokakuvat oikein rytinällä. Onko puutarha-alalla jo osattu hyödyntää ruokakukkainnostuksen mahdollisuuksia?

Toimittajan terveiset: Paistaa se päätteellekin

Kesäkuun vaihtuessa huomasin, ettei toukokuinen toimistoelämä tänä vuonna ollutkaan kurjaa. Vaikka sisällä istunkin, tietokoneeni on täynnä kukkia, vihanneksia, viljelmiä.

Ekologista kasvinsuojelua avomaalla

Tänä kesänä kannattaa palkata luontaiset viholliset apureiksi kasvinsuojeluun. Se on halpaa: niittämätöntä piennarta, vähän houkutusta ja sopivasti kiertoa.

Yrittäjäksi uudelle alalle

Puutarha-, viher- ja kukkakauppa-ala houkuttelevat alanvaihtajia, joista osa päättää ryhtyä yrittäjiksi. Aiemman uran aikana hankittu osaaminen koituu hyödyksi ja auttaa näkemään oman bisneksen tuoreella tavalla. Ratkaisu alanvaihdosta saattaa osoittautua odotettuakin antoisammaksi.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.