Ajankohtaista

Kukka ja Sisustus Neilikka Vuoden elämys -kukkakauppa 2018

Vuoden elämys -palkinto jaetaan kukkakaupalle, jossa P&k Floristin koeostaja on kokenut vuoden mieleenpainuvimman ostoelämyksen. Se koostuu hyvästä asiakaspalvelusta, tarkoituksenmukaisesta tuotteesta ja kauniista ostoympäristöstä. Viime vuonna nämä kaikki kriteerit täyttyivät erinomaisesti lahtelaisessa Kukka ja Sisustus Neilikassa.

Muovien monet mahdollisuudet

Keskustelu muoveista ja muovipakkauksista on vasta alussa. Tutkimusta ja elinkaarianalyysejä tarvitaan vielä paljon, jotta kokonaiskuva hahmottuu. Samaan aikaan tuotekehitystä uusien pakkausmateriaalien saamiseksi markkinoille tehdään jatkuvasti.

Tomaattijäytäjäkoin torjuntaohjelma

Irene Vänninen ja Esa Palmujoki ovat kirjoittaneet Puutarha&kauppa-lehteen 20/2018 artikkelin Torju tomaattijäytäjäkoi.

P&k:n Vuoden 2018 asiantuntija Sirkka Juhanoja

Vanhempi tutkija Sirkka Juhanoja Luonnonvarakeskuksesta on nimitetty Puutarha&kauppa-lehden Vuoden asiantuntijaksi 2018.

Kasvihuonevihannesten tuotekehitys kiihtyy

Kun ruokakaupan heviosastolle ilmestyy Närpiön Vihanneksen uutuus­tuote, sen takana on usein kolme vuotta kehitystyötä kuluttajien ja kaupan edustajien kanssa.

Mansikkaa aidosti

Suomalainen mansikka on arvokas brändi. Siksi ulkomaisia marjoja yritetään kääntää kotimaisiksi, vaikka kasvistuotteiden alkuperän ilmoittaminen on lakisääteistä. Suomalaisen mansikan onneksi kasvuympäristö jättää jälkensä.

Järviluonnon Kuopio on yhdeksäs kansallinen kaupunkipuisto

Suomi oli täyttänyt sata vuotta viisi päivää aikaisemmin, kun Kuopioon perustettiin kansallinen kaupunkipuisto. Suomen pinta-alaltaan suurin kaupunkipuisto on vettä ja saaristoa, historian kerroksia ja nykyajan kaupunkikulttuuria.

Pensasmustikkaa tuoreena ja jalosteena

Kesän pensasmustikkakausi Ollilan Marjatilalla Hämeenkoskella oli aikainen.­ Satomäärä oli kohtalainen ja tuoremarjat kävivät kaupaksi niin, että osa jalosteisiin tarkoitetuista marjoista päätyi tilamyyntiin.  

Tallbackan uusi sukupolvi

Länsi-Uudellamaalla Raaseporin Bromarvissa Tallbackan Puutarhan tulevaisuus on nyt turvattu. Sukupolvenvaihdos on tehty ja asiakkaat saavat jatkossakin sitä, mitä he toivovat.

Schetelig Oy:llä Lepaan näyttelyn Huippuosasto 2018

Scheteligin iloinen tiimi valmiina toiseen näyttelypäivään. Puutarha&kauppa-lehti…

Viheralueiden ja johtamisen konkari

Aki Mäkirinta on tuttu kasvo Lepaan näytteilleasettajille ja kävijöille jo vuodesta 1991. Mutta mitä hän tekee näyttelyjen välillä?

Auringosta makua mansikoihin tänä vuonna

Suomalaiset makeat mansikat saivat kehuja ja julkisuutta sosiaalisessa mediassa kansainväliseltä lehdistöltä, jonka edustajia oli tullut seuraamaan presidenttien Trump ja Putin tapaamista Helsingissä 16. heinäkuuta. Aurinkoinen kesä onkin kasvattanut makeat mansikat. Myös marjalaatu on hyvä, sillä harmahomeesta ei ole nyt riesaa.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.