Ajankohtaista

Siemenet ovat elävää kulttuuriperintöämme

Vanhat viljelykasvit eivät kuulu vain menneisyyteen, vaan niiden kasvattaminen on nykyaikaista luonnon monimuotoisuudesta huolehtimista historiallisesti oikeassa ympäristössä, Suomessa. Samalla varmistetaan tulevaisuuden viljelylajikkeiden geeniperimän laajuus.

Syksy saapuu marjatilalle

Pirttiahon Puutarhalla Muuramessa poimittiin syyskuussa marjoja ja valmistauduttiin jo tulevaan kasvukauteen. Kasvustojen siirtyminen talvilepoon suo Markku Kankaanperällekin hengähdystauon.

Intohimoinen kompostoija

Toiminimi Mats Träd & Gårdin takana on puutarhuri Mats Nyman. Hän kasvattaa luonnonmukaisin menetelmin kasviksia Raaseporissa reilun puolen hehtaarin tilalla.

Lue Puutarha&kauppa klikkaamalla!

Nyt voit lukea syyskuun alun Puutarha&kauppa-lehden sähköisenä veloituksetta. Pensasmustikan viljelykatsaus, Lepaan näyttelyn tarjonta ja kuulumiset sekä parikymmentä muuta juttua odottavat silmiäsi!

Anne Nissinen on Vuoden asiantuntija 2022

Puutarha&kauppa-lehden Vuoden asiantuntija on Luonnonvarakeskuksen erikoistutkija Anne Nissinen. P&k:n Vuoden asiantuntija on nimetty vuodesta 2011, joten Anne Nissinen on nyt arvostetun tittelin 12. haltija.

Lue Puutarha&kauppa veloituksetta!

Lue elokuun Puutarha&kauppa veloituksetta näköislehtenä. Mukana myös Lepaan näyttelyopas.

Vahvasti paikallinen Iitin Imarre

Ilman mitään sidoksia Iittiin Anu Korhonen ja Jussi Kunttu ovat rakentaneet elämänsä sinne. Tällä hetkellä heillä on kukkakauppa ja pieni puutarhapuoti, mutta niiden ei tarvitse määritellä tulevaa.

Hyvinvoinnilla jaksamiseen

Useassa puutarha-alan yrityksessä on käsillä vuoden kiireisin aika. Tuotannosta ja työntekijöistä huolehtimisen ohella on tärkeää, että yrittäjä huolehtii myös omasta jaksamisestaan. Yrittäjän hyvinvointi heijastuu sekä asiakkaisiin, työntekijöihin että perheeseen ja muihin läheisiin.  

Vuoden laatutuottaja viljelee myös papuja

Christer Lillandt on viljellyt tomaatteja kasvihuoneessa koko elämänsä – ensin isänsä apuna ja sitten omassa yrityksessään. Nyt tomaattien rinnalla kasvatetaan salkopapuja.

Reilua, joustavaa ja iloista puutarhatyötä

Hyvin toimivaan työyhteisöön vaikuttavat lukuisat tekijät. Osa niistä liittyy itse työn tekemiseen mutta yhtä lailla työpaikan ilmapiiri, vapaa-ajan viettomahdollisuudet ja pienet palkitsemiset ovat tärkeitä työntekijöiden työssä viihtymiseen.

Luonnollista, helppoa, muttei keltaista

Perennoista löytää ratkaisuja moneen pihapulmaan: kuiva paikka tulee kasvitettua, mökkipiha kukitettua, metsäpuutarha monipuolistettua ja keräilyinto tyydytettyä. Selviä trendejä ei juuri ole, mutta puhe perhosista ja pörriäisistä on purrut, joten luonnonkasvit ja mesikasvit kiinnostavat.

Kotimaisen marjan aromi maistuu jatkojalosteissa

Marjajaloste Meritalo Oy on vuosikymmenten ajan luottanut kotimaisten marjojen makuun ja laatuun. Monipuolisen jatkojalosteiden valikoiman uusin tuote on aito omenasiideri, mutta mansikkahillo on edelleen suosituin tuote.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.