Ajankohtaista

Puutarha, puisto, luonto – lisää hyvinvointia

Luonnossa liikkuminen on todettu monin tavoin hyödylliseksi. Kestävä kaupunki -ohjelmassa on aloitettu useita monialaisia, vihreään liittyviä hankkeita, ja kokemukset ovat olleet hyviä.

Norjassa kasvatetaan kimalaisia omiksi tarpeiksi

Pölytykseen kasvihuoneissa ja avomaalla ­käytettävien kontukimalaisten kasvatus on kansainvälistä kauppaa. Norjassa pölytystöihin kasvatetaan kuitenkin poikkeuksellisesti kotoperäistä kimalaiskantaa.

Ota tilapäinen opastusmerkki oikein käyttöön

Viime vuoden kesäkuussa voimaan tulleeseen tieliikennelakiin sisältyy uusi liikennemerkki, tilapäinen opastusmerkki, jolla voidaan viitoittaa esimerkiksi kausiluonteista myyntitoimintaa. Sen käyttämiseksi pitää hakea maksullinen lupa, joka on voimassa yleensä neljä kuukautta. 

Puutarha Sundström pidentää lähituotannolla sesonkeja

Vuodesta 2014 Virpi Vuoristo on kehittänyt Karkkilassa toimivaa Puutarha Sundströmiä. Lähituotanto on tärkeä myyntivaltti.  

Marjatuotteita ja tunnelmaa

Hakolan Marjatilalla Janakkalassa asiakkailla on varaa valita luomumarjoista ja jalosteista mielensä mukaiset. Sen ohella voi nauttia kahvilan tuotteista ja sydämellisestä tunnelmasta.  

Kukkakauppa Verso Vantaan Jumbossa on Vuoden elämys -kukkakauppa 2020

Koeostaja käy vuoden aikana­ ostoksilla 32 kertaa ja kerää­ kokemuksia suomalaisista kukkakaupoista P&k Floristiin. Monessa paikassa koettiin­ elämyksiä 2020, mutta yksi kauppa sai koeostajan hyrisemään tyytyväisyydestä. 

Kukkatilauksia uusista kanavista

Koeostaja halusi kokeilla tuttuja sovelluksia uuteen tarkoitukseen, kukkien tilaamiseen. Mielessä oli värikäs kukkakimppu uuden vuoden­ kunniaksi ja talvisen sään piristykseksi. Ostokset sujuivat näppärästi ja nopeasti niin ruuan tilaussovelluksissa kuin Instagram-kaupassakin.

Koronan kanssa ei leikitä

Suomen suurimpiin kasvihuoneyrityksiin lukeutuvan Partaharjun Puutarhan koronarypäs on vakava muistutus viruksen seuraamuksista. Yrittäjien oma toiminta on elintärkeää.

Juureksia pakataan jouluksi

Syksyn juuressatoa toimitetaan markkinoille normaaliin tahtiin. Joulun läheisyys ei näy kysynnän kasvuna eikä viime kevään kaltaista piikkiä juuresten ostamisessa ole enää havaittavissa.

Joulukaupalle hyvät odotukset

Jos ei mitään erityisen odottamatonta tapahdu, joulun kukkakaupasta odotetaan vähintään normaalia, jopa vilkasta. Pelkona ovat lähinnä koronaviruksen ennakoimattomat vaikutukset.

Laatukukkia ja myös paljon muuta

Tällaisia puutarhoja ei ole enää monta, ehkä vain tämä yksi. Puutarha Rauno Nieminen Honkajoella on paitsi Vuoden 2020 kukkien laatutuottaja, myös merkittävä avomaavihannes- ja marjanviljelijä ja lisäksi kukkakauppias.

Tähkä hellin käsin huomiseen

Kukkakauppa Tähkä on kuulunut turkulaiseen katukuvaan vuosikymmenestä toiseen. Nyt perinnettä jatkaa kolmas kauppias Jutta Toivonen, jolle Tähkä on tuttu työpaikka nuoruudesta asti.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.