Ajankohtaista

Kotimaisen marjan aromi maistuu jatkojalosteissa

Marjajaloste Meritalo Oy on vuosikymmenten ajan luottanut kotimaisten marjojen makuun ja laatuun. Monipuolisen jatkojalosteiden valikoiman uusin tuote on aito omenasiideri, mutta mansikkahillo on edelleen suosituin tuote.

Kukkia koko kaudelle Skogbergiltä

Ihan kaikki eivät tiedäkään sipoolaisesta Skogbergin kukka-tarhasta, sillä yritystä ei löydä somesta, eikä sillä ole edes kotisivuja. Mutta niin vain puutarha­myy vajaat parisataatuhatta ruukkua ja amppelia kukkia maaliskuulta joulukuulle.

Suomen vanhin puutarhayhdistys 140 vuotta

Aura Trädgårdsvänner ry toimii nimensä mukaan Auran rannoilla, jossa se perustettiin 1882. Yhdistyksen perustamisen tarkoituksena oli auttaa sen ajan puutarhayrittäjiä saamaan ulkomailta tarvitsemiaan tarvikkeita, kuten lannoitteita, kukkasipuleita, siemeniä ja muuta välttämätöntä materiaalia tuotantonsa ylläpitämiseen.

Elämäntapa-ammatti vaatii vikkeliä sormia ja vastapainoa työlle

Viherpajassa kauppa käy, vaikka Harri Sokala sanoo markkinointibudjetin olevan 0 euroa.

Proteiinia kasvihuoneesta

Luonnonvarakeskuksen kasvihuoneissa Piikkiössä kokeillaan nyt myös valkuaiskasvien viljelyä. Laajan hankkeen ensimmäiset tulokset rohkaisevat jatkamaan.

Urban Green on viherkasvikauppa

Urban Greenin kaksi Helsingissä sijaitsevaa kasvikauppaa keskittyy viherkasveihin. Kaupankäynti viherkasvien parissa on esimerkiksi valikoiman miettimistä, asiakkaiden kasvien kunnostamista ja himoharrastajilta oppimista. 

Vuoden elämys 2021 kukkakauppa on valittu – Elämyksellistä Florannan verkosta

Koeostaja käy vuoden aikana ostoksilla 32 kertaa ja kerää kokemuksia kukkakaupoista P&k Floristiin.

Kasvihuonealan nuori ja kokenut

Kauppapuutarhaliiton uusi toiminnanjohtaja Niina Kangas luottaa vankkoihin rutiineihin ja luotsaa työtä kasvihuoneviljelijöiden hyväksi.

Suomi Siitake uuden edessä

Koko tuotantoketju omiin käsiin, markkinointi uuteen asentoon ja kuluttajamyynti käyntiin – siinä Suomi Siitakkeen vahva korona-ajan suunnanmuutos.

Viheralueiden ravinnepäästöt eivät ole iso ongelma

Tienvarret, puistot ja muut viheralueet eivät ole merkittävä fosfori- tai muiden ravinteiden päästölähde. Päinvastoin kasvitetut alueet sitovat ravinteita ja epäpuhtauksia sekä toimivat esimerkiksi hulevesien viivytys- ja suodatusalueina.

Mikolan Tilan kasvukausi jaksottuu keväästä syksyyn

Mikolan Tilan vihannesviljely perustuu suunnitelmalliseen töiden jaksottamiseen ja sitä tukevaan kasvivalikoimaan. Erilaiset kurpitsat ovat kuuluneet markkinoitaviin tuotteisiin usean vuoden ajan.

Keskustelussa kukka-alan vastuullisuus

Kukat ovat kauniita niiden tuotanto-olosuhteista riippumatta, mutta kuinka vastuullisuuden eri ulottuvuudet toteutuvat kukkabisneksessä? Kukka-alalle vastuullisuuskeskustelu on uutta asiaa ruokatuotantoon verrattuna.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.