Viherkasveja kaikille

Viherkasviharrastuksesta tulee koko ajan helpompaa ja hauskempaa. Kekseliäät kasvi- ja ruukkuyhdistelmät, kiinnostavat kasviuutuudet ja helppousasteikolla merkityt sarjat houkuttivat ostamaan IPM-messuilla.

Dinoruukuilla saisi ehkä houkuteltua myös pieniä lapsia viherkasvien ystäväksi. Idea hollantilaisen Oriental Groupin.

Teksti ja kuvat: Elina Vuori

Viherkasvit olivat hyvin esillä ja entistä konseptoidumpina IPM-messuilla Saksassa tammikuussa. Mehikasveja ja kaktuksia oli valtavasti pikkuruukuista valtavan kokoisiin yksilöihin. Kirjavalehtiset ja varsinkin pinkinkirjavat viherkasvit ovat suosittuja.

Moni yritys myös toi näyttävästi esiin, kuinka heidän kasvinsa täyttävät tietyn sertifikaatin. Esimerkiksi GLOBALC.A.P- ja MPS-sertifikaatit olivat esillä. Kellokukistaan tuttu tanskalainen Gartneriet PKM eli Fairytail Flowers on saanut vastikään MPS ABC -sertifikaatin tuotannolleen.

Sticculents, eli tikun päähän kiinnitettävät mehikasvit sidontatarkoituksiin Cacti Youngplantsilta.

Italialainen Bulzaga on erikoistunut kaktuksiin ja mehikasveihin. Monilajiset istutukset olivat hyvin houkuttavia. Yrityksellä on mehikasveja jopa vesiviljeltyinä Hydro Easy Plant -tuotemerkillä.

Uusin innovaatio oli ”sticculents”, eli tikun päähän liimatut mehikasvit sidontatarkoituksiin, esimerkiksi leikkokukkakimppuihin. Kukan muotoiset ja eri väriset mehiruusukkeet, kirjotähdet ja paunikot voi leikkokäytön jälkeen vielä saada multaan juurtumaan viherkasveiksi. Dümmen Orange huolehtii jalostuksesta ja tuotannosta ja Cacti Youngplants vastaa markkinoinnista.

Hollantilaisen Fusion Colorsin pulloterraariot olivat esillä innovaatio-osastolla.

Tämän lehdet olivat kuin muovia. Easyscore-konseptin kasvit tanskalaisen Feldborg Growersin.

Hollantilainen Fusion Colors esitteli innovaatio-osastolla valmiita häkki-, pullo- ja lasiastiapuutarhojaan, joissa myös oli kaktuksia ja mehikasveja. Osa on tavallisia, korkkikorkilla suljettavia pulloja, mutta uusimmissa astioissa oli reikä yläosassa, jolloin lasiin ei tiivisty kosteutta.

Tanskalaisten osastolla väriä ja vihreyttä oli tuttuun tapaan runsaasti. Esimerkiksi Lundagerin hienot viherkasvivalikoimat kiinnostivat. Gasan tummanvihreä, viidakkotunnelmainen asuntovaunu pursui viherkasveja ja houkutti kuvaajia.

Kansainvälisen Livetrends Desing Groupsin Urban Jungle -huonekasvikonsepti on huolellisesti valittu paketti trendejä, sesonkeja, omaa suunnittelua ja valloittavia kasveja. Teemoista löytyy jokaiselle jotakin, niin huumoriruukkujen kuin hillittyjen ja aistikkaiden trendien etsijälle.

Myös tanskalaisen Feldborg Growers A/S:n Easycare- ja Easyscore-viherkasvikonsepti on täsmällisesti mietitty. Kasvit on merkitty viisiportaisella tähtiasteikolla helposta vaikeimpaan. Tarjolla oli niin ekoruukkuja kuin valmiina suojaruukussa olevia kasveja eri kokoisina. Miten olisi vaikka huikea, mustan samettinen alokasia ’Black Velvet’?

Niin, ja ne kymmenet erilaiset pitsilehdet hollantilaiselta Schoenmakersilta: valkovihreät, pinkkiruskeat, vihreäpinkit, kellertävät, rusehtavat, punertavat… Yksi jokaista omaan kokoelmaani, kiitos!

Kumpi onkaan tärkeämpi, kasvi vai ruukku? Live­trendsin osastolla teemoja ja tyylejä riitti.

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.