Kukkakauppa Verso Vantaan Jumbossa on Vuoden elämys -kukkakauppa 2020

Koeostaja käy vuoden aikana­ ostoksilla 32 kertaa ja kerää­ kokemuksia suomalaisista kukkakaupoista P&k Floristiin. Monessa paikassa koettiin­ elämyksiä 2020, mutta yksi kauppa sai koeostajan hyrisemään tyytyväisyydestä.

Verso nettiin

Kuvassa vasemmalta Eve Kirjavainen, Elina Kerman ja taustalla Tiina Kiiskinen.
Kuvasta puuttuu Jonna Kaukoranta, joka työskentelee freelancerina noin neljä päivää viikossa.diplomi 2 2021

Teksti: Milla Tolonen Kuva: Anu Pirhonen

Julkaistu P&k Floristissa 2B/2021

Koeostajan Vuoden elämyksen valinta on vuosi vuodelta vaikeampaa. Yhä useammassa kukkakaupassa on löydetty tavat, joilla puhutella asiakkaita kauniilla ostoympäristöllä, haluttavilla kukkatuotteilla ja hyvällä asiakaspalvelulla menestyksekkäästi. Jumbon kauppakeskuksessa Vantaalla viime marraskuussa koeostaja näki oppikirjaesimerkin nykyaikaisesta elämyksellisestä kukkakaupasta.

Kukkakauppa Verso sijaitsee kauppakeskuksen päivittäistavarakauppojen välissä ja on hionut konseptinsa sen mukaan. Ostaminen on nopeaa ja helppoa. Kukkakauppa Versoa on helppo lähestyä kauppakeskuksen käytävältä. Kaupassa on hyvä valaistus, joka korostaa kukkien houkuttelevuutta. Yhtenäiset lasimaljakot, hintalaput ja liikkeen värimaailma – kaikki visuaaliset elementit korostavat kukkien parhaita puolia.

Etsikkoaika hyvässä vireessä 

Kukkakauppa Verso on aloittanut Jumbossa viime elokuussa, toinen Verso sijaitsee Helsinkiläisessä Itis-kauppakeskuksessa.

Soitto Vuoden elämys -kukkakauppaan kirvoittaa tyytyväisiä puuskahduksia kaupasta vastaavalta Tiina Kiiskiseltä.

– Ihanaa! Onpa kiva! Tämä on hieno tunnustus meille, vaikka elämme vasta etsikkoaikaa kukkakauppana Jumbossa. Noi vaan osaa hommat noi meidän leidit, Kiiskinen sanoo ylpeänä viitaten henkilökuntaan.

Ja toden totta osaavat, sillä kolmekymppinen koeostaja oli erittäin tyytyväinen käyntiinsä Versossa. Kaupan selkeä esillepano ja näkyvä hinnoittelu sekä kaupan sijainti saivat kiitosta koeostajalta. Ystävällinen myyjä teki kimppua muhkeammaksi veloituksetta pirteällä palveluasenteella. Koeostaja kehui oikeastaan kaikkea Versossa näkemäänsä – miten te osaattekin kaiken näin hyvin?

– Konseptia luodaan tarkoituksella vetoavaksi ja toimivaksi, mutta ennen kaikkea meillä on aivan ihana henkilökunta! Kaikilla on innostus alaan, ja se näkyy ja kuuluu iloisuutena ja rentona palveluna asiakkaan mukaan säädeltynä, kertoo Kiiskinen.

Koeostaja asiakas muiden joukossa

Kukaan kaupassa ei muistanut koeostajan käyntiä liikkeessä, joten varmuutta silloin palvelleesta myyjästä ei ole. Floristi Eve Kirjavainen tosin arveli työvuorossa silloin olleen kollegansa Elina Kermanin, jonka Kirjavainen kehui olevan aina aurinkoinen asiakaspalvelelija. Myös freelancerina työskentelevä Jonna Kaukoranta on saattanut olla työvuorossa koeostajan piipahtaessa paikalla.

Kirjavainen itsekin kuulostaa hyvin aurinkoiselta ja ystävälliseltä kertoessaan ajatuksistaan palkinnosta kuultuaan.

– Me olemme kaikki innostuneita tästä työstä ja kukista, joten täällä on helppo työskennellä. Ja nyt olen todella ylpeä, että saan olla tässä työpaikassa, joka sai Vuoden elämys-palkinnon, Kirjavainen sanoo iloisena.

Kukat myyntitöiden raaka-ainetta  

Kukkakauppa Verso on erikoiskauppa.

– Meillä se tarkoittaa, että näytämme -asiakkaillemme myös harvinaisempia kukkia ja kasveja, jotka saavat asiakkaan hämmästelemään ääneen: ai tuollaistakin on olemassa, Kiiskinen kertoo.

Tarjolla on aina 20 valmiskimppua, ja niitä tehdään viiden sarjoissa työn nopeuttamiseksi. Kaikki ruukkukasvit myydään jotenkin rikastettuina, vähintään suojaruukun kanssa.

– Vältämme samoja lajeja, joita myydään viereisissä marketeissa. Olemme toistemme kilpailijoita, mutta meille kasvit ovat raaka-ainetta, josta teemme asiakkaita kiinnostavia tuotteita, kun taas marketit myyvät itse raaka-ainetta.

Vähän niin kuin ruokakauppa ja ravintola. Ruokakaupasta haetaan perusraaka-aineita, mutta kun halutaan elämyksiä, mennään ravintolaan.

Kiitos Kukkakauppa Versolle Vuoden makoisasta elämyksestä!

Lue koeostajan käynnistä kukkakauppa Versossa P&k Floristi 19/2020.

P&k Floristin Vuoden elämys -palkitut

2008 Soukan Sydän, Espoo

2009 Viherpalvelu Ruusupuu, Kouvola

2010 Kukkacenter Scilla, Pohjankuru

2011 Salon Kukka, Salo

2012 Porvoon Kukkapalvelu, Porvoo

2013 Bukettmakaren – Kukkamaakari, Karjaa, Raasepori

2014 Keijun Kukkapuoti, Kempele

2015 Mehitähti, Tampere

2016 Kukkakauppa Madonna, Helsinki

2017 Kukkakauppa Varpukka, Ikaalinen

2018 Kukka ja Sisustus Neilikka, Lahti

2019 Kukkakauppa Helmi, Oulu

2020 Kukkakauppa Verso, Jumbo, Helsinki

Tilaa uutiskirje

Uuutiskirjeessä saat lehden ilmestymispäivänä maistiaisia uusimmasta lehdestä.
P&k uutiskirje ilmestyy 21 kertaa vuodessa.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietosuojaselosteemme.

Mikäli haluat tilata lehden, voit tilata sen tästä.

Puutarha&kauppa

Puutarha&kauppa kertoo ajankohtaiset uutiset ja kuulumiset koko alalta. Ammattitaitoisen, puutarha-alaan perusteellisesti perehtyneen toimituksen verkostot ulottuvat laajalle ja tuottavat jatkuvasti uutta tietoa lukijoille meiltä ja maailmalta.