20 numeroa vuodessa. Seuraava lehti ilmestyy 22.2.2019

 

Lehtemme 20-vuotisjuhlan kunniaksi P&k julkisti yleisökilpailun puutarha-alan parhaasta työpaikasta. 

Kaijansinkon Puutarha Oy Lahdesta on puutarha-alan paras työpaikka 2017

Lahden Mäkelässä sijaitseva Kaijansinkon Puutarha Oy on valittu puutarha-alan parhaaksi työpaikaksi 2017. Palkittavan valitsi puutarha-alan ammattilehti Puutarha&kauppa -lehden toimitus. Palkinto jaettiin Lepaa2017-näyttelyn yhteydessä Hattulassa perjantaina. Palkintoa ei ole jaettu aikaisemmin.

– Pyysimme lehtemme 20-vuotisjuhlan kunniaksi puutarha-alan väkeä ehdottamaan ja perustelemaan heidän mielestään parasta alan työpaikkaa. Sen jälkeen toimitus valitsi omat jatkoehdokkaansa, hankki taustatietoja sekä teki jutut viime kevään numeroihin neljästä kandidaatista. Loppusuora oli tasainen, mutta Kaijansinkon Puutarha nousi kuitenkin toimituksen selväksi suosikiksi, kertoo vastaava päätoimittaja Jyrki Jalkanen.

Kaijansinkon Puutarhan yrittäjinä ovat Marko, Sari ja Kalle Kaijansinkko. Puutarha on perustettu 1977 ja se työllistää kaudesta riippuen noin 12 henkilöä omistajaperheen lisäksi.

– Tämä on huikea juttu meille työntekijöille! Meillä on tosi tiivis yhteisö, palkinto on kiitos meille vuosien työstä Kaijansinkon puutarhalla. Ollaan aina puhallettu yhteen hiileen ja arvostettu yhteistä tekemistä sekä itse firmaa kokonaisuudessaan. Työmotivaation ja ilmapiirin tarhalla ovat kruunanneet vertaansa vailla olevat kesäkukat, joita on saatu myydä mahtavalle asiakaskunnalle, Johanna Salonen kiteyttää riemuisan työporukan tuntemuksia.

Puutarhalla viljellään kesäkukkien, mausteyrttien ja vihannesten taimia sekä kukkivia ruukku- ja amppelikasveja. Tällä hetkellä kasvihuoneita on kahdeksan, yhteensä 6 300 neliömetriä. Kaijansinkon puutarha sijaitsee Mäkelässä, Lahden ja Heinolan puolivälissä. 

Kaikki kukat ja taimet kasvatetaan itse siemenistä, pikkutaimista tai pistokkaista. Kasvit myydään suoraan kuluttajille suoraan puutarhalta Mäkelästä sekä Heinolassa sijaitsevasta myyntipaikasta.

– Mahtava fiilis! On ollut hienoa seurata työntekijöidemme yhteenhitsaantumista vuosien varrella, Sari ja Marko Kaijansinkko kertovat iloisina voitosta.

– Me uskomme omiin vahvuuksiimme, joita ovat esimerkiksi kasvien oma tuotanto, amppelikasvien monipuolinen valikoima sekä uutuuksien rohkea kokeilu, unohtamatta neuvontaa ja palvelua kaiken tasoisille harrastajille, Marko Kaijansinkko jatkaa.

 

Mistä on kyse? 

Kilpailun idea oli yksinkertainen: kuka tahansa sai ehdottaa mitä tahansa puutarha-alan yritystä tai työyhteisöä, jossa on töissä vähintään kolme henkilöä. Ylärajaa henkilöstön lukumäärälle ei ollut. Myös omaa työyhteisöä sai ehdottaa.

Aikaa ehdotuksille oli 15. maaliskuuta asti.

Lehden toimitus valitsi ehdokkaiden joukosta neljä jatkoon päässyttä, jotka esiteltiin lehden numeroissa 8–11/2017.
Voittaja julkistettiin Lepaan näyttelyssä torstaina 17. elokuuta. 
Voittajalle oli luvassa palkinto, mainetta, kunniaa ja entistäkin enemmän alan arvostusta.

Kilpailun aikataulu 2017

12.1. Paras työpaikka -kilpailu julkistetaan Puutarha&kauppa-lehdessä 1/2017
15.3. ilmoittautuminen kilpailuun päättyy
6.4. Neljä loppukilpailuun selvinnyttä työyhteistöä julkistetaan Puutarha&kauppa-lehdessä 7/2017
27.4. 11.5. 24.5. ja 8.6. ehdokkaat esitellään Puutarha&kauppa-lehdissä 8,9,10 ja 11/2017
18.8. Kilpailun voittaja julkistetaan Lepaa-näyttelyssä

Pk allekirj.20v