20 numeroa vuodessa. Seuraava lehti ilmestyy 21.5.2021

Vanhempi tutkija Sirkka Juhanoja Luonnonvarakeskuksesta on nimitetty Puutarha&kauppa-lehden Vuoden asiantuntijaksi 2018.

Juhanoja Sirkka Pk

Tunnustus myönnetään tunnetulle ja tunnustetulle asiantuntijalle, joka myös jakaa asiantuntemustaan aktiivisesti puutarha-alan ammattilaisille, niin erilaisissa tapahtumissa kuin ammattilehden sivuilla. Juhanoja vastaanotti palkinnon 30. marraskuuta Dendrologian seuran Ruususeminaarissa, jossa hän piti myös esitelmän suomalaisista löytöruusuista. Palkinto jaettiin nyt kahdeksannen kerran.

Sirkka Juhanojan ensimmäiset ammattiartikkelit löytyvät 30 vuoden takaa Puutarha-lehdestä 1988. Niissä aiheina olivat perennojen käyttö ja ruiskaunokin viljely. Kolmen vuosikymmenen aikana Juhanoja on tieteellisen työnsä ohella julkaissut kymmenittäin (noin 80) ammattilehtiartikkeleita, joista noin 30 Puutarha&kauppa-lehdessä. Useimmiten aiheena ovat olleet monivuotiset koristekasvit, niin perennat kuin pensaatkin.

Juhanoja kertoi tutustuvansa Puutarha&kauppa-lehden jokaiseen numeroon ja arvostavansa palautetta, jota ammattilehden kautta voi työstään saada. Hän sanoi pitävänsä Vuoden asiantuntija -nimitystä myös hyvänä tunnustuksena Luken pienelle puutarhatutkimuksen yhteisölle ja sen työlle puutarha-alan hyväksi. 

 

P&k:n vuoden asiantuntijat

2017 Terhi Suojala-Ahlfors, vanhempi tutkija, Luonnonvarakeskus
2016 Heini Koskula, markkinointi ja neuvonta, Biotus Oy 
2015 Anu Koivisto, talousasiantuntija, Luonnonvarakeskus
2014 Jarmo Lemström, hankintajohtaja, Schetelig Oy
2013 Päivi Parikka, tutkija, MTT
2012 Tuomo Tuovinen, tutkija, MTT
2011 Marja-Leena Lahdenperä, tutkimus- ja kehityspäällikkö, Lallemand Plant Care / Verdera Oy